Opatření ECB a ČNB v rámci finanční krize a jejich dopad na vybrané banky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá světovou finanční krizí od roku 2007 až do současnosti a monetární politikou, kterou v této době prováděla České národní banka a Evropské národní banka. Analyzuje také chování dvou vybraných bank v České republice v tomto období a hodnotí, jak se s krizí vypořádaly. V neposlední řadě následují návrhy týkající se opatření centrálních bank.
This diploma thesis deals with the global financial crisis of 2007 to the present moment and monetary policy, which at that time was applied by the Czech National Bank and the European National Bank. It also analyzes the behavior of the two selected banks in the Czech Republic during that period and evaluates how they dealt with the crisis. Finally, suggestions on measures of central banks are stated.
Description
Citation
KRAUSOVÁ, P. Opatření ECB a ČNB v rámci finanční krize a jejich dopad na vybrané banky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. et Ing. Renáta Myšková, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Bačík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
otázky vedoucího: zodpovězeno otázky oponenta: zodpovězeno další otázky: doc. Brychta: vysvětlete blíže pojem "vrtulníkové peníze" - zodpovězeno dr. Bačík: opatření ČNB a ECB a řešení dopadů deflace na některé členské státy; jak se bude chovat banka při deflaci - zodpovězeno doc. Myšková: vliv záporných úrokových sazeb - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO