Posouzení vybraných ukazatelů firmy pomocí statistických metod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá posouzením finanční a ekonomické situace akciové společnosti Composite Components. V první části práce jsou nejprve definována teoretická východiska práce zahrnující finanční, regresní a korelační analýzu. V druhé části práce jsou vypočteny finanční ukazatele, které jsou analyzovány pomocí uvedených metod za účelem získání prognóz pro následující roky. Na základě ukazatelů a prognóz jsou vytvořeny návrhy pro zlepšení situace podniku.
Master’s thesis assesses the financial and economic situation of the joint-stock company Composite Components. There are theoretical aspects including financial, regression and correlation analysis in the first part of the thesis. Financial indicators are computed and then subjected to the mentioned analyses in order to get prognoses for following years. The created suggestions which are in the end of the thesis are based on the indicators and prognoses.
Description
Citation
JOHANIDES, P. Posouzení vybraných ukazatelů firmy pomocí statistických metod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (předseda) Mgr. Stanislav Nisler (místopředseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-08
Defence
otázka vedoucího: zodpovězeno doc. Chalupský: náklady na zaměstnance: na kolik zaměstnanců je uvedený náklad? Jsou to celkové náklady na zaměstnance? zodpovězeno Mgr. Nisler: slabá stránka: vyšší hladina normohodin - čím je dána? zodpovězeno RNDr. Chvátalová: str.30, proč jsou vybrané dva roky? zodpovězeno RNDr. Chvátalová: Co je korelační přímka? zodpovězeno doc. Zinecker: na str. 36, tabulka horizontální analýza aktiv, v čem spočívá horizontální analýza? zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO