Stanovení hodnoty podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá stanovením hodnoty podniku KPS Metal a.s. s využitím výnosových oceňovacích metod. Práce se skládá ze dvou stěžejních částí. Teoretická část vymezuje teoretická východiska související se stanovením hodnoty podniku. V druhé části jsou teoretické poznatky aplikovány na konkrétní podnik a její součástí jsou strategická analýza, finanční analýza a analýza a prognóza generátorů hodnoty. Na základě těchto analýz je s využitím metody diskontovaných peněžních toků a metody ekonomické přidané hodnoty stanovena hodnota společnosti KPS Metal a.s. k datu 1. 1. 2015.
Master´s thesis deals with valuation of the KPS Metal a. s. company and uses income methods of business valuation. Thesis consists of two key parts. The first part describes aspects related to business valuation theoretically. In the second part all theoretic methods are applied to selected company by using strategic analysis, financial analysis and value drivers’ analysis and prognosis. According to all analysis, discounted cash flow method and economic value added method a company´s value is established to a date 1st January 2015.
Description
Citation
MACHÁLKOVÁ, M. Stanovení hodnoty podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Iva Živělová, CSc. (předseda) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Zemánková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Marie Pavláková Dočekalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
otázky oponenta: zodpovězeno další otázky: dr. Pavláková Dočekalová: účel výpočtu - zodpovězeno prof. Živělová: tržby a 100% nárůst - proč a plán vývoje do budoucna, předmět zakázek - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO