Volba a optimalizace řezných podmínek pro progresivní výrobní technologie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce zahrnuje změnu stávající technologie rovinného broušení za efektivnější technologii čelní frézování pro dokončovací operaci čelisti (pro hydraulický strojní svěrák) v zušlechtěném stavu s tvrdostí 53+4 HRC. Čelist je vyrobena z nástrojové oceli dle ČSN41 9312. Pro novou technologii jsou navrženy dvě varianty. Pro frézování jsou sepsány progresivní řezné materiály. Je zvolen vhodný nástroj, predikovány celkové výrobní náklady a strojní časy pro řezné podmínky pro zvolený nástroj. V experimentální části jsou tyto řezné podmínky prakticky ověřeny.
This thesis discusses a change of an existing surface grinding technology for a more effective technology of face milling for the finishing operation of the jaw (for a hydraulic machine vise) in a tempered state with hardness of 53+4 HRC. The jaw is made of tool steel according to the Czech standard CSN41 9312. Two new versions are proposed for the new technology. Progressive cutting materials are listed for milling. A suitable tool is selected. Total production costs and machine times for cutting conditions of the chosen tool are predicted. In the experimental part, the cutting conditions are verified in practice.
Description
Citation
BAKLÍK, L. Volba a optimalizace řezných podmínek pro progresivní výrobní technologie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) prof. Ing. Jan Suchánek, CSc. (místopředseda) prof. Dr. Ing. Libor Beneš, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (člen) Ing. Miroslav Frost (člen) Ing. Petr Navrátil (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Co jsou to progresivní výrobní technologie? 2. Proč byly využity pouze kruhové VBD? 3. Přibližte blíže dalsí tvary VBD. Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO