Design elektrického skútru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předmětem této diplomové práce je design elektrického skútru cílený na inovativní přístup k návrhu s technickými, estetickými, ergonomickými a ekologickými požadavky. Hlavním cílem designu je navržení praktického a tvarově charakteristického stroje, který v sobě bude odrážet zvolený typ pohonu. Skútr by měl být ideálním řešením pro pohyb v městských aglomeracích, který bude praktický s atraktivním vzhledem ekologického vozidla. Svým neobvyklým řešením problému s úložným prostorem v této kategorii motocyklů, by se skútr měl stát dobrou alternativou vůči běžným dopravním prostředkům se spalovacím motorem.
The subject of this thesis is to design an electric scooter targeted at innovative approach to the design of the technical, aesthetic , ergonomic and ecological requirements . The main objective is to devise a practical design and shape characteristic of the machine , which in itself will reflect the selected drive type . The scooter should be the ideal solution for the movement in urban centers, which will be practical with an attractive appearance of ecological vehicles . Its unusual solution to the problem of storage space in this category of motorcycle , scooter would have become a good alternative to conventional means of transport with a combustion engine
Description
Citation
OUJEZDSKÝ, L. Design elektrického skútru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (předseda) doc. Ing. Ivan Mazůrek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Branislav Jelenčík, ArtD. (člen) akad. soch. Tomáš Chorý, ArtD. (člen) MgA. David Karásek (člen) doc. Ing. arch. Jiří Palacký, Ph.D. (člen) doc. Ing. arch. Jan Rajlich (člen) PhDr. Jana Pavlíčková (člen) prof. PhDr. Jan Sedlák, CSc. (člen) doc. MgA. Martin Surman, ArtD. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO