Zvyšující měnič napětí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá popisem jednotlivých typů zdrojů s důrazem na izolované topologie. Poté je rozebírána nejvhodnější volba pro zdroj na anodické bondování, kde jsou kladeny požadavky na vysoké výstupní napětí s malým proudem. Další část rozebírá problematická místa návrhu a na co je třeba dávat pozor. Poté je proveden vlastní návrh zdroje s popisem optimalizačních kroků. Tento zdroj je odsimulován. Dva rozdílné přístupy k realizaci takového zdroje jsou poté porovnány a nejlepší je vybrán. Je ukázána možnost, jak realizovat bipolární výstup. V poslední části je tento zroj sestaven a proměřeny jeho parametry.
This work focuses on describing different voltage regulators with a specific focus on the isolated topologies. Then there is a discussion about the best choice for anodic bonding, which means high voltage, low current requirements. Next part explores difficulties faced when designing such a converter and what and how needs to be taken care of. Afterwards, there is the own design of the regulator with described steps of optimization, followed by the simulation results. Two different approaches are compared and the best solution is then selected. Way of making the output bipolar is shown. Final parts focuses on the hardware implementation of such a design and measurement of its performance.
Description
Citation
ŽAMBERSKÝ, J. Zvyšující měnič napětí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Šťáva, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Macháň, Ph.D. (člen) Ing. Radim Hrdý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: 1) jaké je praktické využití zdroje 2) jaké bylo zvýšení tepelných ztrát při postupném otevírání IGBT tranzitorů
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO