Automatická regulace velikosti písma podle vzdálenosti čtenáře

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá automatickou regulací velikosti písma podle vzdálenosti čtenáře. Obsahuje teoretické seznámení s detekcí obličeje a následné sledování detekované oblasti v průběhu scény. Dále je zde uvedeno srovnání sledovacích algoritmů. Je zde popsán výpočet vzdálenosti uživatele na základě kalibrace a na bázi výsledku dochází k automatické korekci velikosti písma. Součástí diplomové práce je popis samostatné aplikace Automatický regulátor velikosti textu, s doporučenými možnosti nastavení programu.
The thesis deals with automatic control the font size by the distance from the reader. It includes theoretical acquaintance with the face detection and subsequent tracking of the detected area during the scene. Furthermore, there is a comparison of the tracking algorithms. Then the calculation of distance is decribed. It is based on the user’s calibration and based on the outcome occurs the font size is automatically corrected. There is also a description of a separate application Automatical controller of the text size, with the recommended settings of the program.
Description
Citation
BRUNCLÍK, R. Automatická regulace velikosti písma podle vzdálenosti čtenáře [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) MUDr. Šárka Sekorová (člen) Ing. Ondřej Číp, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-08
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Halámek položil otázku, zkoušela se realizace studentova algoritmu v praxi? Prof. Jan položil otázku, jaký detektor se použil na výpočet rohů kalibračního čtverce? Mezi čím se počítá euklidovská vzdálenost? Jak určíte polohu rohu v kalibračním čtverci? Podle čeho se nastavil práh kalibrace? Jak moc ovlivní změna osvětlení funcki programu? Ing. Číp položil otázku, má vlastní program fungovat jako regulátor? Jaký regulátor byl použit? Student obhájil diplomovou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO