Lokalizace osob v budovách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem lokalizačního systému pro použití v budovách. Práce je rozdělena do několika částí. První část této práce je věnována představení dostupných technologií v této oblasti. Dále jsou zde vysvětleny principy zpracování dat k zjištění polohy. Následně jsou představeny dostupné systémy. Další část se zabývá návrhem lokalizačního systému, kde jsou popsány jednotlivé komponenty lokalizačního zařízení a je zde popsán návrh desky plošných spojů. Poslední část práce je věnována konstrukci a odzkoušení celého systému.
This work presents design of indoor location system. The work is divided into several parts. The first part of this work presents available technologies in section of indoor location system. There are explained principles of elaboration for determine position. There is also description of several manufacturer systems. In the next part is described design of indoor localization system. There are description components of locator and there is described design of the printed circuit board. The last part is concentrating to construction and testing of locator.
Description
Citation
NOHA, J. Lokalizace osob v budovách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. František Urban, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen) Ing. Vilém Kledrowetz, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Žák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cílem a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky k diskuzi: Použil jste nejnovější verzi modulu, nevýhoda/výhoda? - ano, stará architektura/cena.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO