Systém lokalizace uvnitř budov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práca sa zaoberá problematikou lokalizačného systému vo vnútri budov implementovaného v prostredí operačného systému Android, založeného na efektívnom štandarde Bluetooth Low Energy za pomoci bluetoothových majákov. Výstupom diplomovej práce je návrh topológie systému, popis komponentov, potrebných štandardov a následné vytvorenie systému.
The work deals with the issue of indoor positiong system in the enviroment of the Android operating system, based on the efficient standard Bluetooth Low Energy, with conjunction of bluetooth beacons. The outcome of master‘s thesis is system topology, description of its components, standards needed for his creation and finally construction of the system.
Description
Citation
CELENG, M. Systém lokalizace uvnitř budov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Vozňák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Karel Burda, CSc. (místopředseda) Ing. Radoslav Vargic, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radim Burget, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Langhammer, Ph.D. (člen) Ing. František Urban (člen)
Date of acceptance
2016-06-09
Defence
Proč kód neobsahuje GPL licenci. Student vysvětlil že šlo o nedopatření. Jakou úspěšnost má navržený systém. Student odpověděl správně. Co konkrétně bylo naprográmováno v práci? Android aplikace, PHP webservisy, SQL databáze. Jak funguje server na který se posílají data ze zařízení? Na Linux se OS Ubuntu a Postgre SQL. Proč jsou obrázky definovány v daném grafickém prostředí? Bylo dle studenta vhodné pro použití. Na základě RSSI jste určoval pozici zařízení. Jak jste se vyřešil útlum objektů v cestě? Řešení probíhalo trilaterícii. Kde se prováděla trilaterace a jaké věci se prodávěli na na serveru? Student popsal, kde co se používá a jaké informace se přenášejí mezi zařízeními a kde se provádí trilaterace. Hodnocení sníženo pro porušení etiky inženýrské práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO