Bezdrátová meteorologická stanice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na návrh a realizaci prototypu domácí bezdrátové meteostanice. Cílem je měření teploty vzduchu, relativní vlhkosti a atmosférického tlaku. Naměřené údaje jsou ukládány do externí paměti a je možnost odesílání do počítače k následnému zpracování a vyhodnocování.
The diploma thesis is focused on the design and implementation of a prototype wireless home weather station. The goal is to measure the air temperature, relative humidity and atmospheric pressure. Measured data are stored in external memory and it is posibility to send to the computer for subsequent processing and evaluation.
Description
Citation
MIERŽWINSKÝ, L. Bezdrátová meteorologická stanice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (místopředseda) Dr.techn. Ing. Helena Šimůnková (člen) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (člen) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student seznámil komisi s řešením své diplomové práce 1) Jak je definována relativní a absolutní vlhkost? Lze mezi těmito veličinami převádět? Jakým způsobem? 2) Vysvětlete pojem rosný bod a uveďte vztah pro jeho výpočet. Jaký má rosný bod fyzikální význam? 3) Jaká bude výkonová ztráta na lineárním stabilizátoru typu LD1117DT33, použitém ve vašem zapojení, pokud bude napětí na vstupu stabilizátoru 12 V, na výstupu 3,3 V a bude odebírán proud 100 mA? 4) Proč nebyla stanice prezentována? 5) Jaké části práce fungují? 6) Kolik je jedna atmosféra? 7) V práci jste měl měřit koncentraci kysličníku uhličitého/uhelnatého. Jak rozeznáte který měříte? Měl jste vybrané vhodné senzory? 8) Jaké plyny je schopen detekovat vámi vybraný senzor? 9) Jak jste rozložil čas na práci? Student si práci špatně časově rozvrhl. Díky tomu nebyl schopen práci vypracovat tak, aby splnil zadání. Student zpoždění zdůvodňuje zpožděnou dopravou součástek z Číny, rozbitými součástkami apod. Student zmiňuje, že se pozdě začal věnovat programování softwarové části práce a díky tomu nestihl vypracovat.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO