Komprese signálu EKG

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce představuje nejznámější metody komprese, které byly zveřejněny. Komprese signálu EKG je důležitá především pro úsporu místa v paměťových zařízeních nebo pro zefektivnění přenosu dat. Využití vlnkové transformace pro kompresi je celosvětově diskutované téma, a proto se práce zaměřuje tímto směrem. Získané vlnkové koeficienty mohou být nejprve kvantovány a následně vhodnou metodou komprimovány. Existuje mnoho možností pro výběr vlnky a stupeň rozkladu, které zde budou testovány z hlediska nejefektivnější komprese signálu EKG.
This paper represents the most well-known compression methods, which have been published. A Compression of ECG signal is important primarily for space saving in memory cards or efficiency improvement of data transfer. An application of wavelet transform for compression is a worldwide discussed topic and this is the reason why the paper focuses in this direction. Gained wavelet coefficients might be firstly quantized and then compressed using suitable method. There are many options for a selection of wavelet and a degree of decomposition, which will be tested from the point of view of the most efficient compression of ECG signal.
Description
Citation
BLASCHOVÁ, E. Komprese signálu EKG [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
prof. Pharm.Dr. Petr Babula, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) RNDr. Jiří Jarkovský, Ph.D. (člen) Ing. Miloš Malínský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Babula se zeptal kolik záznamů z daných databází jste použila? Doc. Kolárová se zeptala, proč mají grafy v diplomové práci na ose x jednotky ve vzorkách a ne v časovém měřitku? Jak moc rekonstrukce ovlivní způsob hodnocení EKG signálu lékařem ? Dr. Malinský se zeptal jaké je praktické použití dané metody ? Jaká je časová náročnost algoritmu ? Studentka odpověděla na otázky členů komise a oponenta. Student obhájila diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO