Možnosti upínání obrobků u obráběcích strojů v soudobé praxi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na možnosti upínání obrobků u obráběcích strojů v soudobé praxi. Pro konkrétní způsoby obrábění jsou uvedeny druhy upínacích zařízení a významní světoví i čeští výrobci. Jejich výrobky jsou v další části, jak tabulkově, tak i graficky srovnány. V práci jsou také uvedeny poznatky z firemního prostředí.
This bachelor thesis is focused on options of clamping workpieces on machining machines in actual practice. For specific machining methods are listed kinds of clamping devices and major international and Czech manufacturers. Their products are compared in the next part not only in tabular but also graphically. In this work are also presented findings from a corporate environment.
Description
Citation
MIKULKA, T. Možnosti upínání obrobků u obráběcích strojů v soudobé praxi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Pernikář, CSc. (místopředseda) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Andrš, Ph.D. (člen) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO