Využití odpadního tepla z průmyslových procesů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na možnosti využití odpadního tepla z průmyslových procesů. Počáteční část se zabývá teoretickým úvodem do problematiky přenosu tepla. V další části jsou uvedeny nejčastější zdroje odpadního tepla. Ve třetí části práce jsou shrnuty metody pro využití odpadního tepla. Poslední, praktická část ukazuje zavedení systému na využití odpadního tepla do reálného provozu.
The bachelor thesis is focused on the waste heat recovery options from industrial processes. The first part is the theoretical introduction into the problematics of the heat transfer. In the next part the most common waste heat sources are presented. The third part summarizes the methods for waste heat recovery. The last, practical part presents the implementation of the waste heat recovery system into the real operation.
Description
Citation
NOVÁK, M. Využití odpadního tepla z průmyslových procesů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
RNDr. Petr Žaloudík, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vítězslav Máša, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Lošák, Ph.D. (člen) Ing. Petr Bělohradský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
1. Student prezentoval svoji bakalářskou práci. Prezentace obsahovala následující body: - vysvětlení pojmu odpadní teplo a výčet jeho zdrojů - technologie k využití odpadního tepla - představení spolupracující firmy a souvisejícího projektu - popis v projektu použitých technologií - investiční náklady a návratnost 2. Tajemník přečetl posudek a dotazy oponenta. 3. Student uspokojivě odpověděl na dotazy oponenta. 4. Členové komise položili dotazy k bakalářské práci: - Existuje nějaký algoritmus, který dokáže minimalizovat náklady na provoz tep. čerpadel? Student uspokojivě odpověděl na dotaz. - Můžete okomentovat rozdíl v údajích o návratnosti v BP a v prezentaci. - Jakým způsobem probíhala spolupráce s prům. podnikem? - Jaký byl podíl ve využití odpadního tepla a okolního vzduchu? Student uspokojivě odpověděl na dotazy. - Jaký byl váš praktický přínos ve sledovaném projektu? - Máte představu o spolehlivosti a životnosti zařízení? Student uspokojivě odpověděl na dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO