Asistenční systémy těžkých nákladních vozidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá asistenčními systémy těžkých nákladních vozidel. V první části je čtenář seznámen jak se základním rozdělením asistenčních systémů, tak i s jejich funkcí a využitím. Dále se práce podrobněji věnuje vybraným systémům detailněji. Poslední část je věnována rozvoji autonomních nákladních vozidel. V práci jsou zahrnuty klady i zápory používání těchto technologií v praxi. V závěru je zhodnocena užitečnost jednotlivých systémů.
This bachelor's thesis deals with electronic systems of commercial vehicles. In the first part the reader is introduced to basic groups of electronic systems, with their functions and applications. The second part discusses particular systems in detail. The last part is dedicated to the development of autonomous commercial vehicles. The thesis also contains the pros and cons of using these technologies in practise. In the conclusion, the helpfulness of each system is assessed.
Description
Citation
SLEPÁNEK, D. Asistenční systémy těžkých nákladních vozidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Koláček (člen) Ing. Jan Vančura, Ph.D. (člen) Ing. Lubor Zháňal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce a odpovídal na otázky oponenta a následující otázky komise: - považujete adaptivní tempomat za horší, než neadaptivní, - mezi kterými součástmi se nachází semiaktivní tlumič příčného tlumení, - jakým způsobem je tlumič příčného tlumení regulován, - jaký je vliv tlaku v pneumatikách na spotřebu paliva, - popište funkci systému ABS, - jakými prostředky rozpoznává systém ABS prokluz kola, - jak je ošetřena právní zodpovědnost u autonomních vozidel.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO