Výroba náhradního dílu atypického větráku metodou 3D FDM tisku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Hlavním tématem této bakalářské práce je výroba náhradního dílu atypického větráku, který je vytvořen metodou FDM tisku. Součástí práce je i otestování funkčnosti a měření hlučnosti tohoto dílu. Celý proces probíhá v několika fázích, a to od vlastního proměření, přes návrh a tvorbu v 3D vizualizačním softwaru, až po návrh výsledného způsobu výroby a samotnou výrobu. Závěr práce bude zaměřen na shrnutí vlastního procesu výroby.
The main topic of this bachelor thesis is production of a spare part of an atypical fan, which is created by FDM. The thesis includes a functional testing and noise measurement. The whole process is running in several stages. From the measurement, design, production in a 3D visualization system to the method of production and manufacturing. The thesis conclusion will be focused on a summary of its own production process.
Description
Citation
ŘEZNÍČEK, V. Výroba náhradního dílu atypického větráku metodou 3D FDM tisku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Robert Čep, Ph.D. (místopředseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Josef Zapletal, Ph.D. (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Jambor, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Jakými způsoby by bylo možné na větráku změřit házení a popřípadě jak lze provádět vyvažování? Student dotazy zodpověděl. Jak probíhá optimalizace dílu pro 3D tisk? Student dotazy zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO