Využití odpadní vody z domácností

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práca sa skladá z dvoch častí. V prvej – teoretickej časti je rozobraná rešerš ohľadom odpadovej vody z domácnosti. Kvôli rozdielnym vlastnostiam sa člení na zvlášť šedú a dažďovú vodu. V jednotlivých kapitolách sú uvedené vlastnosti, požiadavky na kvalitu, spôsob čistenia a iné. Konkrétne využitie týchto vôd je ukázané na recyklačnom systéme od firmy Asio. s.r.o. Posledná kapitola sa zaoberá aj využitím tepla zo šedých vôd. Druhá – praktická časť je zameraná na návrh malej recyklačnej jednotky na konkrétnu lokalitu. Spočíva na návrhu akumulačnej nádrže, výbere čerpadla resp. domácej vodárne a potrebného príslušenstva. Na záver je ukázaná finančná rozvaha celého projektu.
The bachelor work consists of two parts. First is the theoretical research about waste water of household. Due to the different features of the water, it is divided into greywater and rainwater. In each section are mentioned properties, quality needs, cleaning method and others. Concrete utilization of these waters is illustrated on the recycling system by company Asio. s.r.o. Last chapter deals with heat recovery of the greywater. Second, the practical part is aimed at proposal of a small recycling unit in certain location. It includes proposal of a storage tank, selection of a pump device or water station and any necessary accessories. The end is concluded with financial balance-sheet of the project.
Description
Citation
ZRÍNI, M. Využití odpadní vody z domácností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Milada Kozubková, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Rudolf, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Štigler, Ph.D. (člen) doc. Ing. Simona Fialová, Ph.D. (člen) Ing. Roman Klas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce formou prezentace, kterou komentoval a zdůraznil dosažené výsledky. Následovalo přednesení posudků vedoucího i oponenta záměrečné práce. Následně bylo přistoupeno k otázkám přítomných členů komise, na které student reagoval dostatečným způsobem a po vyčerpání všech dotazů byla část obhajoby předsedkyní komise ukončena.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO