Posouzení investic do vytápění rodinného domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá posouzením investic do vytápění rodinného domu. Na začátku je popsán modelový dům, který byl zvolen pro tuto práci. Dále je uveden postup, kterým je proveden výpočet tepelných ztrát obvodových stěn a otvorových výplní. Tyto hodnoty jsou následně použity pro určení tepelného výkonu. V práci jsou navrženy různé tepelně izolační materiály a možnosti výměny otvorových výplní tak, aby vyhovovaly podmínkám pro získání dotace. Podle vypočteného tepelného výkonu jsou vybrány efektivnější a ekologičtější zdroje tepla pro vytápění, které by mohly nahradit stávající zdroj v tomto domě. V závěru této práce jsou výsledky graficky zpracovány a vyhodnoceny podle návratnosti financí v průběhu několika let.
This Bachelor’s Thesis is engaged in an assessment of investments into a family house heating system. The first part describes a model house chosen for this work. Further, it states a method of the calculation of the peripheral wall and void filling heat loss. The values are then used to determine the heat output. The work recommends the use of different insulation materials and options for void filling replacement to comply with the requirements for obtaining a grant. According to the calculated heat output, it suggests a choice of more effective and ecological sources for heating, which could replace the current source.In the conclusion of this work, the results are graphically processed and evaluated according to the estimated return of investments within several years.
Description
Citation
ADAM, J. Posouzení investic do vytápění rodinného domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (předseda) Ing Jiří Pospíšil, PhD (místopředseda) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Pavlů, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO