Hodnocení kogeneračních systémů u jednotek EVO

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Smyslem této bakalářské práce je seznámení se s legislativou hodnocení KVET a objevení jejích problematických bodů. Dalším cílem je vytvoření obecného modelu spalovny a aplikace výpočtu uvedeného v legislativě na různé varianty uspořádání technologie. Závěr práce se věnuje analýze získaných výsledků a vyvození patřičných závěrů.
The purpose of this bachelor thesis is familiarization with legislation of evaluating combined heat and power generation systems and discover it´s questionable spots. Another objective is to make universal model of incineration plant and to apply calculation mentioned in legislation on various options of technology. The end of thesis is devoted to analysis of results.
Description
Citation
CHÝLEK, M. Hodnocení kogeneračních systémů u jednotek EVO [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Ing. Pavel Seichter, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Martin Pavlas, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vojtěch Turek, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Kilkovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-17
Defence
1. Student prezentoval svou bakalářskou práci. Prezentace obsahovala následující body: - Kogenerace - Legislativa - Vytváření modelu - Varianty výpočtu - Výsledky - Rozmlžení vstupních parametrů - Závěr 2. Tajemník přečetl posudek a dotazy oponenta. 3. Student uspokojivě odpověděl na dotazy oponenta. 4. Členové komise položili dotazy k bakalářské práci: Od jaké velikosti zařízení by bylo výhodné spoléhat na příjem ze zelených bonusů na elektřinu z KVET? (dr. Kilkovský) Student uspokojivě odpověděl na dotaz. V práci jste vytvořil model, počítá tento model i s možnou penalizací? (dr. Turek) Student uspokojivě odpověděl na dotaz. V práci jste zkoumal vliv jednotlivých parametrů na výsledek. Jste si jistý, že jsou všechny parametry nezávislé? (doc. Hájek) Student uspokojivě odpověděl na dotaz. Práce nese název kogenerace. Jaké typy kogeneračních zařízení znáte? (dr. Pavlas) Student uspokojivě odpověděl na dotaz. 5. Student uspokojivě odpověděl na dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO