Návrh na zlepšení systému řízení jakosti dle ČSN EN ISO 9001:2001

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato práce se zabývá detailním rozborem systémů managementu jakosti dle EN ISO 9001:2000 ve vybrané společnosti. Cílem této práce je provést dokladnou analýzu tohoto systémy a dále se zaměřit na konkrétní problém, oblast systému s potenciálem pro zlepšení. V tomto případě se jednalo o systém měření spokojenosti zákazníků. V teoretické části je zmíněn celkový pohled na jakost, z historického hlediska, až po současnost. Dále jsou zde pro lepší pochopení problematiky zmíněny principy norem ISO, udržování systémů a nástroje jejich zlepšování. V praktické části je provedena analýza konkrétního systému managementu jakosti a následně jsou realizována opatření pro jeho zlepšení.
This thesis deals with a detailed analysis of the systems of quality management in a particular company according to EN ISO 9001:2000. The aim of this work is to analyse the system deeply and then focus on how the system could become more effective. In this case the topic was the system of measurement of the customers´satisfaction. In the theoretical part there is the overall view of quality from the historical point of view up to the present. For better understanding of the problem the principles of ISO standards, maintenance of the systems and improvement instruments are mentioned. In the practical part there is the analysis of the particular system of quality management and the process of application of improvement procedures.
Description
Citation
HÁJEK, J. Návrh na zlepšení systému řízení jakosti dle ČSN EN ISO 9001:2001 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
Ing. Pavel Holek (předseda) prof. Ing. Miloš Konečný, DrSc. (místopředseda) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. Viktor Ondrák, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO