Mezinárodní zdanění příjmů plynoucích z Rakouska

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá daňovou povinností rezidenta České republiky, kterému plynou příjmy jak ze zdrojů na našem území, tak i z Rakouska. Práce analyzuje Smlouvu o zamezení dvojího zdanění s Rakouskem s cílem navrhnout metodiku pro zdaňování daňového rezidenta České republiky dosahujícího vybrané kategorie příjmů z Rakouska. V praktické části je uveden příklad výpočtu daňové povinnosti poplatníka pro daný případ.
This bachelor´s thesis deals with the tax liability of a taxpayer, a tax resident of the Czech Republic, which both receive income from sources in our country, as well as from Austria. The bachelor´s thesis analyzes the avoidance of double taxation with Austria in order to propose a methodology to taxation income through model examples. Practical part is focused on income from employment.
Description
Citation
SLÁMOVÁ, K. Mezinárodní zdanění příjmů plynoucích z Rakouska [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (předseda) Ing. Ladislav Žalio (místopředseda) Ing. Miloš Grásgruber, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Monika Hodinková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-17
Defence
Otázky vedúceho:nezadáno Otázky oponenta:zodpovězeno Ing. Žalio: Kde jste získala informace o právní úpravě Rakouska? Dr. Grásgruber: Kdy může poplatník uplatnit metodu vynětí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO