Tepelné ztráty výstupních skříní u přípojnicového systému

No Thumbnail Available
Date
Authors
Koudelka, Jan
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou návrhu výstupních skříní u přípojnicového systému z hlediska tepelných ztrát. V práci je nejprve představena problematika přípojnicových systémů jako alternativa ke kabelovým rozvodům elektřiny. Následně je podrobně rozebrán návrh výstupní skříně včetně problematiky výpočtu oteplení. Pro návrh byl vytvořen počítačový program, jehož představení tvoří stěžejní část práce. Kromě popisu jeho dílčích částí je uvedeno, jak s ním pracovat a jaká data využívá. Nakonec jsou výsledky návrhu konkrétní výstupní skříně v programu porovnány s výsledky typové zkoušky oteplení.
The thesis deals with the issue of design of tap-off units of a busbar trunking system in point of view of a heat loss. At first the issue of busbar trunking systems as an alternitive to wires is presented in the thesis. Then there is a deep analysis of a design of a tap-off unit, including the issue of calculating the temperature-rise. For the design, a computer program was created, whose presentation makes up the cardial part of the thesis. Not only its parts are described, but also there is written how to work with it and which datas it uses. At last results of the design of the tap-off unit in the program are compared to the results of the type test of the temperature-rise.
Description
Citation
KOUDELKA, J. Tepelné ztráty výstupních skříní u přípojnicového systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) Ing. František Vybíralík, CSc. (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-09
Defence
Student seznámil komisi s výsledky své bakalářské práce na téma Tepelné ztráty výstupních skříní u přípojnicového systému. Vedoucí práce doc. Lázníčková seznámila komisi s textem posudků vedoucího a oponentů práce Ing. Zezuly a Ing. Krbala. Na první oponentovu otázku ohledně způsobu ovlivnění oteplení přípojnic a jejich polohy student reagoval, že tato problematika nebyla v jeho práci řešena. Při zodpovídání druhé oponentovy otázky ji doc. Drápela rozšířil o popis typových zkoušek. Student následně zodpověděl další otázky oponentů. Poslední shodnou otázku obou oponentů ohledně zahrnutí výkonových ztrát kabeláže student taktéž správně zodpověděl. V následné rozpravě student odpověděl na doplňující otázku Ing. Topolánka. Následně se Ing. Radil otázal, na postup tvorby maker v programu MS Excel. Tento a také poslední doplňující dotazy Ing. Topolánka student správně zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO