Zařízení pro audiostimulaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je návrh a realizace zařízení pro audiostimulaci, které bude využíváno v rámci vyšetření funkční magnetickou rezonancí, a seznámení s problematikou magnetické rezonance a stimulace. Celé zařízení je řízeno mikrokontrolérem z open-source platformy Arduino, modelová řada Due. Hardwarová realizace je provedena na nepájivém kontaktním poli, součástí je i návrh DPS modulu. Řídící část mikrokontroléru je reprezentována vývojovými diagramy. Algoritmus je navržen a realizován v jazyce vycházející z knihovny wiring náležející Arduinu. Mikrokontrolér je řízen externě pomocí grafického uživatelského rozhraní vytvořeného v prostředí MATLAB.
The aim of this bachelor thesis is to design a device for audio stimulation, which will be used during examination with functional magnetic resonance. The next aim is to familiarize readers with magnetic resonance and stimulation. Whole device is controlled by microcontroller from open-source platform Arduino, model Due. Hardware is based on a non-soldering contact field. There is also draft of printed circuit board. Software is represented by flowcharts. Algorithm is designed and realized in wiring Arduino's library (which belongs to Arduino). Microcontroller is controlled by graphical user interface made by MATLAB.
Description
Citation
SOBOTKOVÁ, M. Zařízení pro audiostimulaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) prof. Ewaryst Tkacz, Ph.D.,D.Sc. (místopředseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) MUDr. Jan Máchal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Harabiš položil otázku, co je myšleno konstantním zpožděním? Jak ho zjistím? Kdy se fyzicky ocitne ten řídící signál na portu? Řešila jste problémy spojené s rušením gradientními poli? Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO