Demonstrační zařízení pro sklízení energie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato semestrální práce se zabývá problematikou sklizně elektromagnetické energie. Popisuje jednotlivé části řetězce, které jsou podstatné pro zpracování vysokofrekvenční energie. Rozebírá možnosti řešení a jejich vlastnosti. Cílem této práce je návrh vhodné antény s pomocnými obvody pro komerčně dostupný obvod Powercast P2110B, který kombinuje funkci usměrňovače a zvyšujícího DC/DC měniče.
This semestral thesis is focused on radio frequency energy harvesting. The thesis describe parts of network that are essential for conversion of radio frequency energy into DC. It deals with various solutions to the given problem. The aim of the thesis is to design a proper antenna with supplemental circuits for commercial Powercast P2110B receiver which combines the function of a rectifier and a step-up DC/DC converter.
Description
Citation
KADĚRA, P. Demonstrační zařízení pro sklízení energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Fiala, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ladislav Polák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (člen) prof. Ing. Jiří Sobota, Dr. (člen) Ing. Ivo Veřtát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO