Daňové dopady na majitele nemovitostí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá daňovými povinnostmi vlastníka nemovitostí. V teoretické části jsou popsány daňové zákony roku 2010, se kterými je dále pracováno. Snahou bylo vybrat ty části zákonů, které se váží k nemovitostem pro jednodušší pochopení široké veřejnosti a následné využití. V praktické části je na konkrétních případech provedeno zdanění s komentářem a se zdůvodněním jednotlivých kroků, které nastávají během pořízení, užívání a převodu nemovitosti. Jednotlivé případy jsou modelovány pro poplatníka fyzickou osobu nepodnikatele a fyzickou osobu podnikatele.
The thesis deals with tax liabilities of an owner of real estate. The theoretical part describes tax acts in 2010 which are used in the thesis. I focused on selection of the parts of the acts which refer to real estate so that the public can easily understand and use them. The practical part includes taxation of specific cases with commentary and reasoning of individual steps arising during purchase, usage and transfer of real estate. The specific cases are modelled for a natural person taxpayer not being an entrepreneur and a natural person taxpayer being an entrepreneur.
Description
Citation
SEMERÁD, P. Daňové dopady na majitele nemovitostí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (místopředseda) Ing. Milan Šmahel, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO