Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením finanční situace podniku v letech 2010-2014. Podklady pro finanční analýzu tvoří zejména účetní závěrky a výroční zprávy podniku. Práce je rozdělena do čtyř částí: první a druhá část se zabývá teoretickými poznatky v oboru finanční analýzy a informacemi o vybrané firmě, třetí část analyzuje finanční zdraví podniku pomocí zvolených metod a ukazatelů finanční analýzy. V závěru je ohodnoceno finanční zdraví podniku v závislosti na plánované investici a jsou navržena řešení u problémových ukazatelů.
This bachelor´s thesis deals with an evaluation of the financial situation of the company in the years 2010-2014. Materials for the financial analysis are especially financial accounts and annual reports of the company. The thesis is divided into two parts: the first part includes theoretical knowledge of the financial analysis and information about the chosen company, the second part analyzes the financial health using the chosen methods and indicators of the financial analysis. Finally, the financial health is valorized depending on the planned investment and there are suggested solutions for the problematic indicators.
Description
Citation
GREGAROVÁ, J. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Beneš, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Breinek, Ph.D. (člen) Ing. Martin Pernica, Ph.D. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Otázky vedoucího: - zodpovězeny Otázky oponenta: - zodpovězeny Další otázky: doc. Beneš: Na straně 59. máte větu: "firma každoročně navyšovala svůj základní kapitál z 50.000 na 100.000 Kč, opravdu tyto operace reálně proběhly? Do jaké míry se odrazil v hospodářském výsledku firmy, už několik let probíhající útlum v živočišné výrobě? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO