Automatizace měření vlivu rušení na přenosové vlastnosti xDSL technologií

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se věnuje rušivým vlivům na přenosové vlastnosti DSL modemů a možnosti jejich testování s využitím generátoru a injektoru rušení Spirent. Zabývá se návrhem automatizovaného měření závislosti přenosové rychlosti ADSL a VDSL modemů na délce vedení a úrovni daného typu rušení. Teoretická část se věnuje popisu technologie ADSL a vlivu rušení. Následuje popis měřicí sestavy zahrnující simulátory vedení DLS E414 a 8234, generátor DLS-5800 a injektor DLS-5410DC od firmy Spirent. Podstatná část se věnuje možnostem obsluhy generátoru a injektoru rušení především možnostem pro vzdálené řízení, které je využíváno pro automatizované měření. Jsou uvedeny možnosti využívaného SW xDSL Measure tool pro automatizované měření se simulátory vedení a jsou popsány způsoby doplnění o části, které zajišťují komunikaci a automatizaci změn parametrů generátoru a injektoru.
This work focuses on interference of DSL transmission, measurement and testing with Spirent noise generator and injection unit. Deals with proposition of automated measurement of transmission bit rate dependency on wireline lenght and noise type and level. In theoretical part are described ADSL technology and noise types. Following part focuses on measurement setup and description of wireline simulator units E414 and 8234, gene- rator DLS-5800 a injection unit DLS-5410DC by Spirent company. Main part describes generator and injection unit control software and remote control commands, which are used for automated measurement. There are also described xDSL Measure tool software, which is using for automated measurement with wireline simulators and upgrade, which implements remote communication with generator a injection unit, for remote control and automatic changing noise types generated at the output.
Description
Citation
RÖSZLER, P. Automatizace měření vlivu rušení na přenosové vlastnosti xDSL technologií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen) Ing. Radek Zezula, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Prokeš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
- Jakým způsobem by bylo možné předejít chybám v programu zmíněným v závěru na str. 46, jestliže uživatel nesprávně definuje sekvenci měření? - Jaký typ vedení byl simulován?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO