Návrh doporučení pro rozšíření investičního portfolia.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato práce se zabývá formováním doporučení pro rozšíření investičního portfolia podílového fondu. Cílem je vybrat perspektivně se vyvíjející firmy z odvětví, na které je zaměřena investice fondu a za pomoci ekonomických ukazatelů zhodnotit začlenění jejich burzovních cenných papírů do portfolia podílového fondu. Data jsou analyzována pomocí zákonných pramenů, adekvátních studijních materiálů z průběhu autorova studia a související literatury. Pro objektivitu vyhodnocení jsou jednotlivé firmy porovnávány vždy stejným způsobem. Výsledky práce umožňují zformování investičního doporučení.
This thesis deals with the forming of the investment suggestion for the enlargement of the unit trust portfolio. The main goal is to choose several perspective companies from the focused industry sector and to evaluate the inclusion of their securities in the unit trust portfolio with using economic indicators. Data is analyzed by using legal sources, academic textbooks from the author’s study and the related literature. To ensure the proper evaluation the thesis measures all companies always by the same method. Outcome of this thesis enables the forming of an investment recommendation.
Description
Citation
HRUŠKA, V. Návrh doporučení pro rozšíření investičního portfolia. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Marie Pavláková Dočekalová, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Otázky vedoucího práce: Zodpovězeno Otázky oponenta práce: Zodpovězeno Další dotazy: Ing. Karas: Na základě kterého kritéria jste vybíral analyzované tituly? Víte, jaká je základní myšlenka portfolia? Snížilo se skutečně riziko výběrem analyzovaných akcií? – Otázka zodpovězena Ing. Mráček: Proč jste volil podílový fond ČSOB? – Otázka zodpovězena prof. Rejnuš: Jak jsou chápany investiční a podílové fondy v ČR z legislativního hlediska? – Otázka zodpovězena částečně
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO