Návrh podvozkové skupiny vozu Formule Student

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá porovnáním různých typů pneumatik určených pro vůz projektu Formule Student. Porovnání je z pohledu vybraných charakteristik i z pohledu simulací na jedno kolo. Práce se také zabývá kinematickým návrhem podvozkové skupiny v závislosti na vybrané pneumatice, ale i s ohledem na zlepšení jízdních vlastností monopostu Dragon 6.
Diploma thesis deals with comparison of different types of tyres destined for Formula Student vehicle. Comparison is from view of chosen characteristics and from view of simulations for one lap. Thesis deals with kinematics design of suspension according to chosen tyre and according to improvement of car ability of monopost Dragon 6
Description
Citation
ZUBÍČEK, D. Návrh podvozkové skupiny vozu Formule Student [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. František Bauer, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Kubíček (člen) Ing. Zdeněk Novosad (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Student seznámil zkušební komisi se svou diplomovou prací a zodpověděl otázky oponenta. Následovaly otázky k tématu diplomové práce. 1) Co způsobuje vracení volantu do přímého směru po průjezdu zatáčkou? 2) Co to je Ackermanova geometrie a co popisuje? 3) Jaká je podmínka odvalování kol dvoustopého vozidla při průjezdu zatáčkou? 4) Nakresete tzv. "lichoběžník řízení".
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO