Analýza výkonnosti firmy užitím matematického modelování a počítačového systému pro podporu strategického řízení organizace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Hlavním cílem této diplomové práce je analyzovat finanční výkonnost vybraného podniku, zjistit nedostatky a podat návrhy na zlepšení situace. Nejprve jsou teoreticky uvedeny vybrané finanční ukazatele jako rentabilita, zadluženost apod., a také Maple, program používaný pro řešení matematických úloh. V praktické části je popsána brněnská společnost TRON, zabývající se LED osvětlením. Finanční ukazatele jsou zpracovány v Maplu, je porovnána rozvaha a výkaz zisku a ztrát za několik po sobě jdoucích let, kde se zjistí, v jaké finanční situaci se podnik nachází. Výsledek by měl vybrané firmě pomoci při dalším rozhodování a chování.
The main goal of this diploma thesis is to analyse financial productivity of a chosen company, to find deficiencies and suggest possibilities for improvement of the situation. First there is theoretical part consisting of an introduction of chosen financial indicators, such as profitability, indebtedness etc., and also a description of Maple, programme used for mathematical exercises. In the practical part there is a description of Brno company TRON, the business objective of which is LED lighting. The financial indocators are made in the programme Maple, the balance and also profit and loss accounts for a few consecutive years are analysed, from which we can determine the financial situation of the company. The result should help the chosen company with future decisions.
Description
Citation
HORÁKOVÁ, E. Analýza výkonnosti firmy užitím matematického modelování a počítačového systému pro podporu strategického řízení organizace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lucie Mašterová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Marie Pavláková Dočekalová, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Otázky vedoucího práce: Odpovězeno Otázky oponenta práce: Odpovězeno Další dotazy: Prof. Jurová: Znění diplomové práce bylo stanoveno na základě konzultace s vedoucím práce? Zdůvodněte využití programu Maple. – Otázka zodpovězena částečně Ing. Karas: Došlo ke srovnání výsledků s konkurencí? Byl program Maple použit z důvodu stanovení nějaké prognózy, případně jaká byla přidaná hodnota použití tohoto produktu. – Otázka zodpovězena částečně Ing. Koleňáková: Proč jednotlivé návrhy, které jsou prezentované, nejsou zmíněny přímo v diplomové práci? Jaké jsou hlavní přínosy práce, jejich ekonomické zhodnocení? – Otázka zodpovězena částečně Doc. Zinecker: Popište, které jednotlivé metody získané v průběhu magisterského studia byly použity k řešení práce? – Otázka částečně zodpovězena Ing, Dočekalová: Jakým způsobem byla sestavena SWOT analýza. Byly provedeny i analýzy předcházející SWOT analýze? – Otázka zodpovězena
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO