Využití optimalizačních metod pro odhad parametrů simulačních modelů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou hledání odhadu parametrů. V rámci práce byl vytvořen nový program, který umožňuje provádět hledání odhadu parametrů, podobně jak nástroj Parametr estimation, který je součástí rozšiřujícího balíčku Matlabu. Nově vytvořený program vhodnou vizualizací a novými funkcemi umožňuje pro některé případy nalezení lepšího odhadu parametrů než program od Mathworks.
This thesis deals with parameters estimation search problematics. Newly-made software is proposed within a frame of this work and it replaces and supplements the Parameter Estimation tool, which is a part of Matlab toolbox. New software proposes suitable visualisation and new functions, which may lead to better solutions than build-in tools in Matlab.
Description
Citation
APPEL, M. Využití optimalizačních metod pro odhad parametrů simulačních modelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
RNDr. Vladimír Opluštil (předseda) doc. Ing. Robert Grepl, Ph.D. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Tomáš Březina, CSc. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Krejsa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Kriššák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Student v presentaci představil odborné komisi svou diplomovou práci. Po presentaci byly přečteny posudky vedoucího a oponenta diplomové práce a student odpověděl na položené dotazy oponenta a posléze i ostatních členů komise. Oponent i komise hodnotila jeho práci jako vysoce nadstandartní, převyšující běžné DP. Student prokázal nejen inženýrské, ale i programátorské schopnosti na velmi vysoké úrovni. Obhajobu jeho práce komise hodnotila jako výbornou.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO