Bezdrátové spoje pro metropolitní sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá technologiemi vhodnými pro výstavbu metropolitních sítí. V práci jsou zmíněny technologie umožňující bezdrátový přenos rychlostmi nad 1 Gbit/s. Jsou popsány základní vlastnosti a parametry mikrovlnných radiových spojů v pásmu 70/80 GHz a optických bezvláknových spojů. Tyto technologie jsou porovnány s klasickými optickými sítěmi. Praktická část diplomové práce byla zaměřena na vývoj aplikace pro výpočet útlumu způsobeného průchodem atmosférou pro tyto dvě technologie. Výsledky získané za pomoci této aplikace jsou uvedeny v diplomové práci.
This Master’s thesis analizes technologies suitable for metropolitan area networks. In this thesis there are mentioned technologies used for wireless transfer with speeds above 1 Gbps. There are described basic features and parameters of microwave radio relay links in 70/80GHz range and free space optic links. These technologies are compared with classic optical networks. Practical part of thesis was focused on development of application which calculates signal attenuation caused by the passage of the atmosphere for both technologies. Results gained from this application are mentioned in this Master’s thesis.
Description
Citation
SVOBODA, J. Bezdrátové spoje pro metropolitní sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Miloš Orgoň, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Průša, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Šporik (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
V kapitole 3.1 je uvedeno, že „Atmosférický útlum se výrazně liší s frekvencí“. Uveďte graf závislosti toho útlumu na frekvenci. Vysvětlete parametr ATPC uvedený v tabulce 6.2. Z jakého důvodu členíte vlákno do bezdrátových technologií?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO