Vliv anorganických plniv na elektrické vlastnosti epoxidových pryskyřic

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou elektroizolačních hmot na bázi epoxidových kompozitních materiálů používaných v elektrotechnickém průmyslu. Práce je rozdělena na teoretickou část zaměřenou na kompozitní materiály jejich technologické zpracování a diagnostiku. Dále popisuje dielektrické materiály, jejich vlastnosti a děje odehrávající se v jejich struktuře. Experimentální část popisuje měření elektrických vlastností vzorků elektroizolační hmoty s různými druhy plniva.
This thesis deals with problems of electrical insulation materials based on epoxy composites used in the electronics industry. This thesis is divided into theoretical part focused on composite materials, their technological processing and diagnostics. It also describes dielectric materials, their properties and events taking place in their structure. The experimental section describes the measurement of electrical properties of samples of electrical insulating materials with different types of fillers.
Description
Citation
DOLEŽEL, T. Vliv anorganických plniv na elektrické vlastnosti epoxidových pryskyřic [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
doc. Ing. Josef Jirák, CSc. (předseda) Ing. Martin Frk, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Ovsík (člen) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2016-06-08
Defence
Jaké jsou jednotky aproximačních koeficientů v Tab. 6, 9 a 10? Je jednotka uvedená na ose y závislosti na obr. 21 správná? Pružné a nevratné posuny elektrických nábojů? Které z plniv je nejvhodnější pro použití v epoxidové pryskyřici CHS-EPODUR? Jaký je rozdíl mezi Apytalem a Hydrafilem? Co se stane se skelným přechodem pryskyřice po přidání plniva? Student seznámil zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO