Malé a mikro fotovoltaické systémy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá komponenty fotovoltaiky a jejich principy. Zhodnocení typů systému fotovoltaických systému a jejich vliv na přenosovou soustavu. Práce se zabývá finanční podporovou pro malé a mikrofotovaltické systémy, kterou lze využít z hlediska legislativy České republiky. Dále jsou zde popsány změny v novele energetického zákona a jejich vliv na cenu elektřiny v domácnostech. Porovnání domácí fotovoltaiky se zbytkem světa a náhled na německou energetickou koncepci. Součástí je teoretický návrh hybridní fotovoltaické elektrárny včetně využití tepelného čerpadla. Práce se zabývá využitím hybridním fotovoltaické elektrárny a ekonomickou návratností navrhovaného systému. Poslední část práce se zabývá realizací navrhovaného systému a posuzuje skutečné hodnoty od předpokládaných při návrhu
Master thesis deals with photovoltaic components and their principles. Evaluate the types of photovoltaic systems and their impact on the transmission system. The thesis deals with financial support to small and micro-photovoltaic systems, which can be used in terms of legislation of the Czech Republic. There are also described the changes in the amendment to the energy act and effect on the price of electricity in households. Compared with the domestic photovoltaic rest of the world and the view of the German energy concept. Part of the theoretical design of a hybrid photovoltaic plant, including the use of heat pump. Thesis deals with using hybrid photovoltaic plant and economic viability of the proposed system. The last part deals with the implementation of the proposed system and assesses the true value from those anticipated in the design.
Description
Citation
NOVÁČEK, R. Malé a mikro fotovoltaické systémy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Bača, Ph.D. (předseda) Ing. Bohuslav Res, CSc. (místopředseda) Ing. Tomáš Maliňák (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. 1) Máte graficky zpracované, kolik stály jednotlivé komponenty? 2) Jaký je rozdíl mezi malým a mikro fotovoltaickým systémem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO