Měření středního průměru závitu na délkoměru SIP v ČMI Brno

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá metodami kontroly vnějších a vnitřních závitů. Cílem je seznámit a přiblížit čtenáři problematiku daného tématu. Dalším bodem je vylepšit a zjednodušit průběh provádění kontroly závitových kalibrů na Českém metrologickém institutu. Je vytvořena databáze pro závitové kalibry, které software používaný na ČMI neuměl automaticky vyhodnotit. Jedná se o kalibry, které se stále používají v praxi, ale mají označení podle starých norem ČSN.
This thesis deals with methods for inspection of internal and external threads. One of the aims of the thesis is to give reader insight into the given topic, another one is to improve and simplify process of the thread gauge check at the Czech Metrology Institute (CMI). A database of the thread gauges that are not automatically recognizable by the software used at the CMI will be created. Such thread gauges are still used in practice, but are marked according to the old standards ČSN.
Description
Citation
MALÁSEK, M. Měření středního průměru závitu na délkoměru SIP v ČMI Brno [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (předseda) doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Kovář, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO