Studie řízení výrobní logistiky se zaměřením na plynulé materiálové toky v logistickém řetězci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je návrhem změn v systému skladování a expedice materiálu ve firmě Českomoravský štěrk a.s. na provozovně v Bělkovicích - Lašťanech. Cílem práce je navrhnout efektivnější skladování materiálu, zamezit střetům strojů patřících podniku s nákladními auty zákazníků, zvýšit bezpečnost a přehlednost skladování a sloučit sklady materiálů, které jsou skladovány na více místech, pouze na jedno místo. Teoretická část se věnuje vysvětlení logistických teorií a souhrnu poznatků z oblasti logistiky a přepravních technologií. Analytická část zahrnuje konkrétní logistické problémy zjištěné v průběhu praxe a jejich řešení ku prospěchu firmy i zákazníků, kalkulaci nákladů, časovou náročnost a vyhodnocení přínosů navržených změn pro firmu.
Bachelor thesis is a proposal of changes in the storage and dispatch of material company Českomoravský Gravel Inc. in Bělkovice - Lašťany. The aim is to develop a more efficient storage of material, avoiding conflicts of lorries, increase security and merge storage and warehousing of materials that are stored in several places, to just one place. The theoretical part is devoted to explaining the logistics theory and abstract knowledge in the field of logistics and transport technology. The analytical part includes specific logistical problems identified during practices and solutions for the benefit of businesses and customers, calculate costs, time and evaluation of the benefits of the proposed changes for the company.
Description
Citation
KRÁČMAR, M. Studie řízení výrobní logistiky se zaměřením na plynulé materiálové toky v logistickém řetězci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika a procesní management
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-17
Defence
Otázky vedoucího – odpovězeno prof. Ing. Miroslav Píška, Csc. - "Jaký materiál spolščnost těží? Jaká je oficiální spotřeba uvedených vozů?" - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO