Rozhraní pro vzdálený přístup k prostředí MATLAB

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je rozbor komunikačních možností programovacího jazyka Java s prostředím MATLAB a následný návrh a implementace systému využívajícího tuto komunikaci. Práce se nejdříve zaměřuje na zpřehlednění a srovnání metod přístupu k prostředí MATLAB. Dále je zde navržena webová aplikace zprostředkující vzdálené výpočty v prostředí MATLAB využívající nejefektivnější spojovací metodu z minulého bodu. Následně je uveden krátký popis aplikačního rámce Spring, kterého je využito při implementaci aplikace. Poslední část se věnuje popisu možností, instalací a konfigurací systému.
The goal of this thesis is to analyse communication possibilities between Java programming language and MATLAB enviroment and then to design and implementate a system using this communication. First of all this thesis focuses on overview and comparison of methods accesing MATLAB enviroment. In the next step there is a design of the system that mediates remote computations in MATLAB enviroment using the most effective method from previous step. Next chapter leaves a short description of Spring framework, which is used in implementation of application. The last step folows description of possibilities, instalation and configuration of the system.
Description
Citation
ŠTEFEK, J. Rozhraní pro vzdálený přístup k prostředí MATLAB [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) Ing. Robert Vích, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Otto Dostál, CSc. (člen) Ing. Jaromír Hrad, Ph.D. (člen) Ing. Jan Karásek, Ph.D. (člen) Ing. Hicham Atassi, Ph.D. (člen) Ing. Peter Stančík (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Je možné spustit zkompilované aplikace prostředí Matlab bez použití MCR? - Tyto aplikace bez použití MCR spustit nelze. Popište stručně nevýhody vámi navrženého systému z hlediska přijímání nových vlastních funkcí prostředí Matlab. Co je zapotřebí změnit v celém systému? - Bylo by dobré změnit distribucí souborů *.m. Jaké jsou výhody navrženého systému? - Využití rychlosti funkcí implementovaných v prostředí MATLAB.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO