Komparace zdaňování příjmů fyzických osob v České republice a na Slovensku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku srovnání zdaňování příjmů fyzických osob v České republice a na Slovensku pro rok 2015. Popisuje daňový systém a postup při zdaňování příjmů fyzických osob v daných státech. V praktické části jsou pak vypracovány příklady zdaňování v každé konkrétní zemi a navrženy daňové optimalizace pro jednotlivé poplatníky.
The bachelor thesis is focused on the issue of comparing personal income tax in the Czech Republic and the Slovak for 2015. It describes the tax system and procedure for personal income tax in mentioned countries. In the practical part are examples of taxing in every concrete state and are suggested tax optimization for each taxpayers.
Description
Citation
HAVLÍČEK, D. Komparace zdaňování příjmů fyzických osob v České republice a na Slovensku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Sedláček, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Hořický (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Otázky vedúceho: zodpovězeno Otázky oponenta: zodpovězeno Doktor Ptáček: Jaké jsou výhody toho, že zákon o daních z príjmu nepoužíva konkrétni částky, ale násobky jiných hodnot (např. min.mzdy). Doc. Sedláček: Poznáte pojem daňová kvóta ?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO