Srovnání daňového systému České republiky a Německa se zaměřením na daň z příjmů fyzických osob

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním daňového systému České republiky a Německa se zaměřením na daň z příjmu fyzických osob. V teoretické části jsou objasněny základní pojmy a charaktery daňových systémů pro obě země. Praktická část obsahuje konkrétní příklady a výpočty z hlediska daně z příjmů a jejich vzájemné porovnání.
This bachelor thesis presents a comparison of the tax system in the Czech Republic and Germany with a focus on tax on personal income. In the theoretical part explaining the basic concepts and characters of tax systems for both countries. The practical part contains specific examples and calculations with respect to taxes on income and their comparison.
Description
Citation
HORÁKOVÁ, L. Srovnání daňového systému České republiky a Německa se zaměřením na daň z příjmů fyzických osob [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Sedláček, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Hořický (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Otázky vedúceho: zodpovězeno Otázky oponenta: zodpovězeno Doc. Sedláček: Jaký je rozdíl ve zdanění příjmu zaměstnance a OSVČ? Doktor Ptáček: Jak ste stanovila výši nadprůměrné mzdy v ČR a Nemecku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO