Simulační model levitačního magnetu a magnetického ložiska

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je vypracovat literární rešerši na téma konstrukce a možnosti simulace aktivních magnetických ložisek. Fyzicky bude toto magnetické ložisko součástí čerpadla čerpající mléko v potravinářském průmyslu. Klasická mazná ložiska by mohla tekutinu znehodnotit. V rámci práce je provedena simulace levitačního elektromagnetu v programu ANSYS Simplorer a Maxwell. Následně jsou poznatky této simulace aplikovány na simulaci dvouosého magnetického ložiska, které je odsimulováno.
The aim of this Bachelor thesis is to make a review about konstruction and options of simulation of active magnetic bearing. This active magnetic bearing will be a part of milk pump in food industry. A traditional oil lubricated bearing could devalue a fluid. As a part of the work is carried out a simulation of levitation electromagnet by a computer program ANSYS Simplorer and Maxwell. Consequently, knowledge of this simulation are applied to simulate two-axis magnetic bearing, which is simulated.
Description
Citation
STUCHLÝ, K. Simulační model levitačního magnetu a magnetického ložiska [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen) Ing. Martin Mach, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Bakalářská práce se zabývá simulačním modelem levitačního magnetu a magnetického ložiska. Prezentace je přehledná, má hezkou grafickou podobu i logickou strukturu. Student logicky shrnul výstup své bakalářské práce. Otázka ze strany oponenta byla zodpovězena, kde student přiznává svoji chybu. V následné diskuzi student odpověděl i na dotazy ze strany členů komise. Práce je komisí hodnocena na výbornou.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO