Implementace koncového bodu v síti SpaceWire do FPGA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá návrhem koncového rozhraní standardu SpaceWire, používaného vesmírnými plavidly pro komunikaci mezi palubními zařízeními a systémy. V teoretické části je popsán standard samotný, způsob provozu a jednotlivé logické vrstvy zastřešující různé funkce. V další části je rozebrán návrh koncového bodu, jeho jednotlivé bloky, představena jsou řešení jednotlivých funkcí. Nakonec je předloženo využití zdrojů po syntéze a dosažitelná rychlost v konkrétním FPGA.
This work deals with the SpaceWire standard, that is used to convey the communication between modules and subsystems on board spacecrafts. Theoretical part describes standard, the way it operates and logic layers in which various functions are divided. Next part is describing design of SpaceWire endpoint itself. Presented are individual components and solutions to implement features of standard. Last chapter deals with device utilization and reached speed after synthesis with specific FPGA.
Description
Citation
HRÁČEK, M. Implementace koncového bodu v síti SpaceWire do FPGA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (člen) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Otázky oponenta k obhajobě: 1) V kapitole Verifikace a syntéza porovnáváte dosažené výsledky s jádrem SpaceWire Codec od ESA. Měl jste k dispozici toto jádro pro provedení syntézy? Doplňující otázky od komise: 1) Jakou komunikační rychlost je možné dosáhnout?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO