Technologie opracování středicích nákružků a patek elektromotoru v systému řízení výroby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Stávající opracování středicích nákružků a patek elektromotoru se soustřeďuje na dvě hlavní výrobní varianty. Pro převod výroby z Německa byla realizována nová inovační technologie. Výpočtem byla zjištěna hodnota řezných podmínek, trvanlivost břitu pro kritéria maximální výrobnosti a minimálních nákladů, a působící síly v řezném procesu. Zpětnou vazbou výroby bylo kontrolní měření požadované koaxiality nákružku a statorového svazku.
The current processing of electric motor feet and centering collars has been focusing on two main production methods. The production transfer from Germany allowed the introduction of a new enhanced technology. Cutting conditions values, cutting process operating forces , tool life criteria for a maximum productivity and a minimum costs were calculated. Control measurements of the required collar and stator pack concentricity provided the necessary feedback.
Description
Citation
TOLLRIAN, Z. Technologie opracování středicích nákružků a patek elektromotoru v systému řízení výroby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Ildikó Maňková, CSc. (člen) doc. Ing. Vladimír Vrba, CSc. (člen) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-20
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Otázka 1: Nebylo by vhodné také zhodnotit variantu, ve které by byla použita pro frézování patek pouze jedna frézovací hlava? Otázka 2: Vliv korekce nástrojů na přesnost. Otázka 3: Co je geometrická přesnost u motorů. Otázka 4: Výpočet „f“. Otázka 5: Jak vypočtené hodnoty korespondují s doporučenými?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO