Měřicí audio předzesilovač pro komunikátor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předzesilovač je elektrický obvod, který zpracovává malé signály pro další zesílení či zpracování. Šumový výkon předzesilovače je klíčový; musí být co nejmenší. V řetězci, kde se signál vícekrát zesiluje nebo zpracovává, má největší podíl na výsledný šum právě první blok.
A preamplifier is a electrical circuit, which prepared small signals for further amplification or processing. A noise performance of the preamplifier is most important; it has to by small, as it can. The biggest part on the output noise have the first blog, if is a more processing in a string.
Description
Citation
ZEMÁNEK, V. Měřicí audio předzesilovač pro komunikátor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Audio inženýrství
Comittee
doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (předseda) RNDr. Lubor Přikryl (místopředseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen) Mgr. Jan Košulič (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Otázky oponenta: 1)Porovnal jste změřené charakteristiky realizovaného zařízení s požadavky doporučení ITU-T Rec. P381 na měřený elektroakustický řetětec? Jakou mírou se vlastnosti zařízení projeví při měření mikrotelefonů a náhlavních sad? Lze je zanedbat? Odpověď byla v pořádku (přeslech mezi kanály). 2)Liší se vlastnosti realizovaného zařízení při napájení ze zdroje a z baterií? Odpověď byla v pořádku (baterie neřeší zemní smyčky, přeslechy). Dodatečné otázky: - Dotaz na zesílení (jaké zesílení/veličiny) - zodpověděl, že se jedná o napěťové zesílení. - Dotaz na vstupní obvod (proč byl vybrán např. nízké šumové číslo) - zodpověděl. - Na co je telefonní konektor - zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO