Využití obvodových prvků s fraktální dynamikou v analogových posouvačích fáze

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá matematickým popisem, metodami návrhu a využitím fraktálních pasivních RC struktur - dvojpólů - v určité kmitočtové oblasti. Jsou zde uvedeny dvě metody pro návrh těchto struktur a jedna z nich je využita pro návrh a konstrukci tří fraktálních dvojpólů. Ty jsou podrobně změřeny a zhodnoceny. Jsou zde teoreticky rozebrány analogové posouvače fáze využívající tento fraktální prvek a následně jsou prakticky realizovány a změřeny. Závěrem se práce stručně věnuje metodě návrhu fraktálních dvojbranů pomocí obecných bikvadraturních filtrů.
This document deals with fractional passive dipole structures, their mathematical description, design methods and practical use with respect to limited frequency range. Two fractional dipole design methods are being described while one of them is used for practical realization of three fractional dipole samples. All of them are well measured and documented. Analog phase shifters implementing this fractional-order dipole are being discussed theoretically and they are practically constructed and measured. Concisely the fractional-order two-port design method implementing biquadratic filters is described.
Description
Citation
ZEDKA, R. Využití obvodových prvků s fraktální dynamikou v analogových posouvačích fáze [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Jarmila Dědková, CSc. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jitka Poměnková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Blumenstein, Ph.D. (člen) Ing. Elena Cocherová, Ph.D. (člen) Ing. Josef Vochyán, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student prezentoval postup řešení své práce a seznámil komisi s výslekdy práce. Následně sutdent uspokojivě odpověděl na otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO