Simulace spojení mezi řídicí a koncovou jednotkou v pasivních optických sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
ABSTRAKT Cílem této práce je seznámit se se standardy pasivních optických sítí, jejich způsobem navazování spojení mezi řídící a koncovou jednotkou v síti a sestavení simulací v Matlabu. První kapitola dokumentu se zabývá popisem optických sítí. V následující kapitole jsou popsány jednotlivé vrstvy standardu GPON dle společnosti ITU a EPON dle společnosti IEEE. Nejdetailněji jsou však popsány procesy aktivace jednotky ONU jednotlivých standardů. Práce se zabývá standardy EPON, GPON, 10G-EPON, XGPON a NG-PON2. Praktická část se tedy zabývá simulacemi zmiňovaných standardů, jejichž výstupem jsou grafy. Výsledky jsou interpretovány porovnáváním výsledných grafů různých vstupních parametrů (počet připojovaných jednotek ONU a délka distribuční sítě) a slovním okomentováním vzniklých výsledků.
The purpose of this bachelor’s thesis is to introduce and explain the standards of passive optical networks, their way of establishing connection between master unit and end unit in a network, as well as creating a working simulation in Matlab. The first chapter of this thesis covers the description of optical networks. In the chapter, individual layers of the GPON standard by ITU-T and the EPON standard by IEEE are described. The process of an ONU unit activation towards the OLT unit of these standards is covered in detail. The thesis describes the following standards: EPON, GPON, 10G-EPON, XGPON and NG-PON2. The practical part covers the simulations of the mentioned standards, which are displayed in the form of graphs. The results are interpreted through comparison of the graphs with various input parameters (number of connected ONU units and the length of the distribution network) with a final evaluation of these results.
Description
Citation
MORAVCOVÁ, K. Simulace spojení mezi řídicí a koncovou jednotkou v pasivních optických sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Zukal, Ph.D. (člen) Ing. Michal Polívka, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Horváth, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Porovnejte XG-PON a NG-PON2 z hlediska dosažení maximálního dělícího poměru. - Uvedena hodnota 256 dělícího poměru. V jakém čase se připojí poslední z 32 jednotek u 10G-EPON dle IEEE a G-PON dle ITU? Uvažujte připojení všech jednotek v jednom časovém okamžiku. - Provedena simulace, výsledky byly prezentovány a okomentovány.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO