Průtokový ohřívač/chladič na principu Peltierových článků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá možnostmi návrhu průtokového chlazení a ohřevu s využitím Peltierových článků. V teoretické části jsou rozebrány konvenční možnosti chlazení, princip a možnosti nasazení Peltierových článků a zvážení problematiky konstrukce zařízení pro použití v potravinářském průmyslu. V praktické části se autor zaměřuje na návrh a konstrukci mechanické části, návrhu a konstrukci procesorem řízeného zdroje. Hotové zařízení je porovnáno s alternativním komerčním řešením a jsou zhodnoceny možnosti jeho reálného nasazení.
Barchelor thesis focuses on the design of tankless heating and cooling using Peltier elements. The theoretical part deals with conventional cooling capabilities, principles and options of using Peltier elements and considerate issues of design for use in the food industry. In the practical part, author focuses on the design and construction of mechanical parts, design and construction of processor controled power source. Final device is compared to the alternative commercial product and possibilities of real usage are considered.
Description
Citation
GIRT, L. Průtokový ohřívač/chladič na principu Peltierových článků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Kamil Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Patrik Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Rášo, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Q1: Účinnosť - vysvetlené. Q2: Konštrukcia zariadenia - popísaná. Q3: Vznikajúce teploty - vysvetlené.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO