Aktivní bezpečnostní zařízení v sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Hlavním cílem této bakalářské práce je popsat problematiku aktivních bezpečnostních zařízení. Práce je především zaměřená na firewally. Práce je rozdělená do několika základních tematických oblastí, ve kterých jsou popsány typy bezpečnostních zařízení, rozdělení firewallů, popis jejich výhod a nevýhod, typy VPN. V praktické časti je návrh zabezpečení střední počítačové sítě, popis softwaru, který byl použit pro testování této sítě a poslední část se zaměřuje na návrh laboratorních úloh s firewally Cisco ASA 5520 a Checkpoint Gaia R77.
The main object of this bachelor's thesis is to describe problematics of active security devices. The thesis is mainly focused on firewalls. Thesis is divided into several topics, in which we describe types of security devices, division of firewalls, description of their advantages and disadvantages, types of VPN. The practical part describes the security design of mid-sized computer network, description of software that was used to test this network and the last part focuses on designing laboratory tasks with firewalls Cisco ASA5520 and Checkpoint Gaia R77.
Description
Citation
ŠKRDLA, V. Aktivní bezpečnostní zařízení v sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen) Ing. Radek Zezula, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Prokeš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
- Jakým způsobem VPN tunelový mód zabezpečuje ochranu oproti útoku mužem uprostřed? - V kapitole 3.1.2 uvádíte: IPsec byl původně navržen pro IPv6 kde má nativní podporu, ale postupně byl zabudován i do IPv4. Jaká je situace nyní (povinné pro IPv6 popřípadě IPv4? Praktické nasazení IPv6 a IPv4?)? - Co znamená pojem "demilitarizovaná zóna"?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO