Analýza sytosti spektra a směrovosti vyzařování u barokního, moderního a plastového pozounu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá měřením a analýzou frekvenčního spektra a směrovosti vyzařování tří druhů pozounů – barokního, moderního a plastového, a to v různých dynamikách hry a hráčských stylech. Je v ní popsán systém mikrofonního pole, použitého pro záznam a technická realizace systému pro zpracování signálu. V závěru se zabývá souvislostmi mezi mechanickými rozměry nástrojů s jejich barvou zvuku a směrovostí.
This thesis is focused on spectral and directivity analysis of three types of trombones - baroque, modern and plastic and their experimental measurement. It describes the way of a measurement realization with microphone field used for recording and technical realization of signal processing. It discusses relationships between material, mechanical dimensions and final timbre of sound.
Description
Citation
CIBUĽA, M. Analýza sytosti spektra a směrovosti vyzařování u barokního, moderního a plastového pozounu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Audio inženýrství
Comittee
doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (předseda) MgA. Michal Indrák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ladislav Káňa (člen) Ing. Jiří Mekyska, Ph.D. (člen) MgA. Lukáš Nábělek (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Z důvodu porušení autorských práv nevyhovující. Otázky budou možné až po přepracování.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO