Systém detekce útoků pro sítě s platformou Mikrotik

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se věnuje problematice síťových útoků a možnostem, jak se proti nim bránit. Pojednává o nejběžnějších útocích, se kterými se můžeme setkat a o jejich dopadu na počítačové sítě a koncového uživatele. Na závěr obsahuje kroky realizace ochranného systému zahrnujícího preventivní software Snort a operační systém RouterOS. Odolnost toho systému je otestována a výsledky jsou zpracovány.
This bachelor's thesis focuses on network attacks and ways to defend against them. It discusses the most common attacks that can be encountered and their impact on computer networks and end user. Finally, it includes steps for implementing a protection system in collaboration with the preventive software Snort and RouterOS operating system. This system's toughness is tested and results are processed.
Description
Citation
ZVAŘIČ, F. Systém detekce útoků pro sítě s platformou Mikrotik [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Kamil Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Patrik Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Rášo, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Q1: DoS/DDoS simulácia - študent vysvetlil problematiku Q2: Vysvetlenie grafu - študent otázku vysvetlil nedostacočne Q3: Vysvetlenie nízkych rýchlostí - študent na otázku odpovedal iba z časti Q4: Schéma siete, vysvetlenie topológie - študent schéma vysvetlil
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO