Analýza proudění s ohledem na turbulence v měřicí komoře plynoměru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá simulací dynamiky tekutin v ultrazvukovém plynoměru s ohledem na normované poruchy v přívodním potrubí plynoměru. V teoretické části práce je popsána problematika ultrazvukových plynoměrů a základní rovnice popisující stav tekutin a turbulence tekutin. Dále využitý systém ANSYS Fluent. Cílem praktické části práce je vytvoření 3D objemového modelu měřící komory ultrazvukového plynoměru s variantami normovaných poruch pomocí systému SolidWorks následné analýzy pomocí systému Ansys Fluent s vyhodnocením charakteru proudění v normované škále průtoků.
This work deals with the simulation of fluid dynamics in the ultrasonic gas meter with regard to standardized disturbances in the supply line of the meter. The theoretical part describes the problems of ultrasonic gas meters and basic equations describing fluid status and fluid turbulence. Further, utilized ANSYS Fluent. The aim of practical part is to create a 3D solid model of the measuring chamber of the ultrasonic gas meter with a variety of standard faults using SolidWorks subsequent analysis using ANSYS Fluent, assessing the nature of the flow in the standard range of flow rates.
Description
Citation
LEPLTOVÁ, K. Analýza proudění s ohledem na turbulence v měřicí komoře plynoměru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Maxa, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Dvořák, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Res, CSc. (člen) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Libich, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Proč by měla být hegagonální síť výhodnější něž síť tvořenou tetrahedronovými prvky? Jaké byly nároky na HW? Proč jste zvolila výpočetní algoritmus Pressure Based coupled? Student seznámil zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO