Realizace ovládání elektrického zámku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem ovládání elektrického zámku s použitím technologie RFID. V první části této práce je uveden popis funkce technologie RFID. Jsou uvedeny výhody RFID a také její rozdělení. Dále budou popsány různé typy elektrických zámků, které lze použít. Ve druhé části je popsán návrh elektroniky RFID. Je uveden popis řídícího mikrokontroléru a jeho zapojení se čtecí částí RFID a také se spínací částí elektrického zámku. V této části je také uveden popis návrhu desky plošných spojů pro řídící zařízení a pro RFID modul. Poslední část se věnuje programovému vybavení mikrokontroléru. Jsou zde uvedena bloková schémata vytvořeného programu a popis bezdrátové komunikace a rozhraní UART.
The bachelor's thesis deals with design of a control for electrical lock using the RFID technology. In the first part of this project is stated a description of the function of the RFID technology. There are described advantages of the RFID and also its classification. Further, will be described various types of electrical locks which can be used. The second part of the project is describing design of RFID electronics. There is stated specification of control microcontroller and its wiring with the RFID reading part and also with the switching part of the electrical lock. In this part is also listed description of design of circuit boards for control appliance and for RFID module. The last part of the project is dedicated to the software of microcontroller. There are stated block diagrams of created program and description of wireless communication and UART interface.
Description
Citation
BUBÁK, M. Realizace ovládání elektrického zámku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (člen) Ing. Jan Prášek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student seznámil zkušební komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise. Komise se dotazuje na využití zařízení. Student odpovídá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO